1

20.5.2017 - Dan odprtih vrat v Vojašnici Postojna

Maj
22

V soboto 20.5.2017 je bil v vojašnici Postojna dan odprtih vrat in svoj klub smo predstavili tudi MINS-ovci. Dogodka smo se udeležili z našimi najmlajšimi člani kateri so predstavljali svoje veščine. Kljub slabemu vremenu se je kar nekaj obiskovalcev poizkusilo v streljanju z lokom. Najbolj so bili seveda navdušeni najmlajši. Postavili smo tudi 3D tačo prašiča na katerega so lahko obiskovalci streljali. Zaradi hudega dežja smo dogodek končali ob 13h vendar mislim da smo pustili dober vtis.

Objavil janezs preberi več

20.5.2017 - 3D Turnir - Haag

Maj
22

V soboto 20.5.2017 se je v Avstriji odvil 3D turnir. Tekmovanja so je udeležilo tudi 5 naših članov in članic. Na turnirju se je najbolje odrezala Vita Kontić katera je med članicami dolgi lok zasedla drugo mesto. Med člani instiktivni lok je bil Igor Gajić petindvajseti, med članicami instiktivni lok je bila Maruša Gajić dvanajsta. Pri članih dolgi lok je bil Andrej Natlačen sedmi, Sašo Merkač pa dvanajsti.

Objavil janezs preberi več

21.5.2017 - PTL Turjak

Maj
22

V nedeljo 21.5.2017 se je v Turjaku odvila tretja tekma Pokala tradicionalnih lokov. V lepem vremenu in prijetni progi se je tekme udeležilo enajst naših članov in ponovno smo posegli po odličnih rezultatih. Med moškimi dolgi lok je bil prvi letos nepramagljivi Matej Grad, ki pa si je našel konkurenco saj si je moral prvo mesto deliti z Goršič Karlijem (LK Taborska jama), v isti kategorji je bil Jaka Rusjan sedmi, Stane Natlačen dvaindvajseti in Janez Škrbec štiriindvajseti. Med člani instiktivni lok si je Igor Gajić pristreljal odlično tretje mesto.

Objavil janezs preberi več

20.5.2017 - 70/50m krog + OK - Lendava

Maj
22

V soboto 20.5.2017 se je v Lendavi odvila tekma 70/50m + OK (olimpijski krog). Tekme se je udeležilo tudi pet MINS-ovcev. V kvalifikacijah so se vsi zelo dobro odrezali. Med člani ukrivljeni lok je bil Rok Bizjak prvi, med kadetinjami ukrivljeni lok je ravno tako slavila Nala Jurca. Pri kadetih ukrivljeni lok je bil Matic Jager prvi, med dečki ukrivljeni lok je z veliko prednostjo 25 krogov ponovno zasedel prvo mesto Aljaž Kaluža. Med mlajšimi deklicami ukrivljeni lok je bila Tinkara Kogej Kardinar peta.

Objavil janezs preberi več

14.06.2017 - Lokostrelsko zunanje regijsko prvenstvo - Ankaran in Vavta vas

Maj
15

V nedeljo 14.6.2017 je v Ankaranu in Vavti vasi potekalo Lokostrelsko regijsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Naši najmlajši in malce starejši člani so se na samem tekmovanju odlično odrezali in ponovno smo domov odnesli medalje in pokale. Iz Postojne se je tekmovanja udeležilo 19 učencev iz OŠ Miroslava Vilharja in štirje učenci iz OŠ Antona Globočnika. Iz OŠ Miroslava Vilharja je bila med učenkami goli lok 1-3 razred Ajda Stibilj tretja, Dana Dolenc Rijavec deveta, Renata Popovič deseta in Lara Kogovšek dvanajsta. Med učenci Ukrivljeni lok 1-3 razred je bil Rok Jambrošič četrti.

Objavil janezs preberi več

MINS-ovca z novim državnim rekordom

Maj
15

V Sinji Gorici na 3D za Slovenski pokal sta Aljaž Kaluža in Iva Rusjan dosegla nova državna rekorda.

Aljaž je v kategoriji dečki goli lok presegel prejšnji rekord za dva kroga kateri sedaj znaža 428 krogov, Iva pa je v kategoriji mladinke dolgi lok presegla prešnji njen rekord za 24 krogov in novi rekord znaša 157 krogov.

Čestitamo obema.

Objavil janezs preberi več

13.05.2017 - 3D Slovenski pokal - Sinja Gorica

Maj
14

V soboto 13.05.2017 se je v Sinji Gorici odvila tekma za 3D Slovenski pokal in za Jadranski pokal. Minsovci so tudi tokrat posegli po odličnih rezultatih. Med članicami instiktivni lok si je Maruša Gajić pristreljala prvo mesto in hkrati je tudi ustrelila normo za SP v Franciji, v isti kategoriji je bila Sonja Kocjančič tretja. Med članicami dolgi lok je bila Vanda Natlačen tretja. Pri članih sestavljeni lok si je Urh Demšar pristreljal petnajsto mesto. Med člani instiktivni lok je bil Igor Gajić šesti.

Objavil janezs preberi več

Veronikin pokal 2017 - Kamnik

Maj
08

Ta vikend od 5.5.2017 - 7.5.2017 je v Kamniku potekal Veronikin pokal, to je tekmovanje, ki velja za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje Minsovci in sicer Nala Jurca, Matic Jager, Rok Bizjak in Nik Bizjak, vsi pa so tekmovali z ukrivljenim lokom. V soboto 6.5.so potekale kvalifikacije v katerih je bil med člani Rok Bizjak enajsti, Nik Bizjak je bil med mladinci šesti, Matic Jager med kadeti osmi in Nala Jurca je bila med kadetinjami četrta. Matic Jager je v kadetski ekipi z Martinom Mihevcem in Domnom Štrukljem zasedel tretje mesto.

Objavil janezs preberi več

EMPOK - Matic Jager 17.

Maj
02

V Marathonu (GRE) se je odvil Evropski mladinski pokal za leto 2017. Na njem je nastopilo 230 mladih lokostrelcev iz 29. držav. V kvalifikacijah so tekmovalci opravili s prvim krogom izločilnih dvobojev. Na tekmovanju so nastopili tudi trije Slovenci, med njimi z ukrivljenim lokom v kadetski konkurenci nastopa Matic Jager, ki je po kvalifikacijah zasedel 32 mesto, kar mu je v kvalifikacijah v prvem krogu prineslo nemškega tekmovalca Weinharda, ki ga je gladko premagal z 7 proti 1. Za vstop med 16 najboljših mu bo v naslednjem dvoboju stal nasproti zmagovalec kvalifikacij rus Cheeremiskin .

Objavil janezs preberi več

30.4.2017 - Uspešna nedelja za MINS-ovce v tujini

Maj
02

V nedeljo, 30 aprila je v hrvaškem Čakovcu potekal lokostrelski turnir FITA WA 720 + dvobojevalni krog. Na tekmovanju je nastopil Matic Jager, ki si je z odličnim streljanjem v kvalifikacijah izboril prvo mesto. Tako je v dvoboje krenil kot nosilec liste, suvereno nadaljeval z dobro predstavo in si po treh dvobojih priboril končno prvo mesto med kadeti ukrivljeni lok.

Objavil janezs preberi več

Strani

Subscribe to LK MINS RSS